U heeft geen producten in uw winkelwagen.HOE HET ALLEMAAL BEGON

De opgeleide schoonheidsspecialiste Silvia Troska leidt reeds haar eigen studio, als zij in 1982 tijdens een reis naar de VS op de zogenaamde Nail Shops stuit. Haar interesse is gewekt en zij stapt een van deze winkels binnen. Daar staat haar iets te wachten dat in Duitsland als zodanig nog niet bekend is: kunstnagels, die niet op de natuurlijke nagel worden geplakt, maar met behulp van een sjabloon, speciale acrylpoeders en vloeistoffen over de natuurlijke nagel worden gestreken. Het resultaat ziet er niet alleen natuurlijker uit, maar is ook bijzonder geschikt voor vrouwen met korte en breekbare nagels. Silvia Troska s enthousiast en bewijst haar gevoel voor trends. Een nieuw zakelijk concept is geboren: Zij wil de nagelmodellage uit de VS naar Duitsland brengen. Met het nodige doorzettingsvermogen kan zij uiteindelijk ook haar man van dit plan overtuigen. Silvia Troska laat zich ter plaatse opleiden, pakt haar koffers vol met het noodzakelijke equipment en biedt de nieuwe techniek met groot succes in haar parfumerie in Düsseldorf aan. De nieuwe sensatie uit de VS maakt furore in de cosmeticaïndustrie, maar ook publiekelijk. Enthousiaste klanten zorgen voor mond-tot-mondreclame en steeds meer schoonheidsspecialistes willen Silvia Troska's producten in hun eigen salon verkopen. De vraag is zo groot, dat Troska een exclusief contract met een Amerikaans bedrijf tekent. Samen met haar man stampt zij een groothandel uit de grond en biedt opleidingen voor professionals aan.

EVEN SLIKKEN EN WEER DOORGAAN

Terwijl het zakelijk alsmaar beter gaat, ontstaat er een privé-crisis. Silvia Troska's huwelijk loopt op de klippen, gevolgd door een pijnlijk en langdurig gevecht om het gezamenlijke bedrijf en de voogdij over de kinderen. Silvia Troska verliest alles. In de rechtszaal stelt men, kinderen opvoeden en carrière maken gaat niet samen. Haar man neemt alles mee wat zij samen hebben. opgebouwd en zij verliest haar hebben en houwen. Maar van opgeven is geen sprake. Voordat zij een uitkering aanvraagt, vecht zij zich liever uit eigen kracht weer omhoog. In 1989 richt zij haar eigen bedrijf op, de alessandro GmbH Cosmetics, gevestigd in Langenfeld. De 25.000 D-mark startkapitaal krijgt zij van een bevriende advocaat geleend. Als zij bij de bank aanklopt om een krediet voor het oprichten van haar bedrijf aan te vragen, wordt zij niet voor vol aangezien. Een kleine, blonde vrouw met een cosmeticabedrijf maakt niet veel indruk op de ervaren financiële experts. Maar de echtgenote van de bankdirecteur kent Silvia Troska's hoogwaardige producten en neemt het voor haar op. Uiteindelijk is kwaliteit de overtuigende factor: Het krediet wordt ingewilligd en de eerste stap naar zelfstandigheid is gedaan.

INNOVATIE EN TRENDS ALTIJD IN BEELD

Ondanks het feit dat de nagelmodellage in zeer hoge mate aanslaat, is Silvia Troska nog niet helemaal tevreden. De kunstnagels hebben namelijk een duidelijk nadeel: zij vallen door de chemicaliën die zij bevatten de natuurlijke nagel hevig aan. De ontwikkeling van een zuurvrije kunststof betekent de doorbraak. Silvia Troska verzekert zich van de exclusieve rechten, vestigt de naam Soft Gel en brengt daarmee een revolutie teweeg in de cosmeticabranche. Het eerste alessandro- product is geboren. Silvia Troska's onderneming breidt zich uit, het aantal medewerkers neemt toe, eerste vestigingen in het buitenland worden opgericht en haar naam gaat rond in de beauty-wereld. Het bedrijf van haar man is alweer een tijd bankroet. In 1998, amper tien jaar na de oprichting, wordt Silvia Troska met de Prix Veuve Clicquot tot vrouwelijke ondernemer van het jaar gekozen. Inmiddels heeft zij 61 medewerkers in dienst en biedt meer dan 1500 producten aan meer dan 5500 klanten in 26 landen aan. De jury is van mening, dat haar succes en het feit dat zij haar bedrijf steeds verder heeft ontwikkeld, haar tot een waardige kandidate en een voorbeeld voor vrouwen maakt. Silvia Troska is de trendsetter van de nagelcosmetica en haar bedrijf wordt marktleider in Europa. Maar het productaanbod van alessandro bevat niet alleen een opmerkelijk aantal kleurlakken en bijbehorende lippenstiften. Mettertijd ontwikkelt Silvia Troska ook verschillende hand- en voetverzorgingslijnen, eigen geuren en zelfs technisch equipment, dat de nagelmodellage verbetert. Alle aspecten van de beauty-verzorging moeten van alessandro-producten worden voorzien. Daar hoort zelfs een asassortiment voor het inrichten van nagelstudio's bij. De kwaliteit van de nieuwe producten wordt door de drievoudige uitreiking van de Professional Beauty Award zonder twijfel bevestigd. Om haar kennis door te geven, richt Silvia Troska in 2004 de alessandro Academy als opleidingsinstituut voor nageldesigners op. En het uitgebreide opleidingsprogramma heeft zich bewezen: Intussen is de Academy wereldwijd het grootste opleidingscentrum voor nageldesigners. Van een rustpauze wil mevrouw Troska niets weten. Exact op tijd voor de Beauty International Düsseldorf presenteert alessandro ieder jaar zijn nieuwste producten. Talrijke bekende gezichten hebben zich al ingezet. voor het merk, onder anderen Birgit Schrowange, La Toya Jackson, Verona Pooth, Sonya Kraus en Pamela Anderson. Vorig jaar verraste alessandro ten slotte met de ontwikkeling van Striplac, een nagellak die bijzonder lang houdt en zich in zijn geheel eenvoudig weer van de natuurlijke nagel laat lostrekken.

DE TOEKOMST

Maar zelfs de eersteklas ondernemer Silvia Troska ziet in 2010 het moment daar om ondersteuning van buitenaf in te roepen. Economisch vakman Lars Börgel participeert bij alessandro en helpt direct om daadkrachtig tijdelijke, financiële hobbels glad te strijken. Om de kansen op de internationale markt nog te verbeteren, besluiten Troska en Börgel als volgende stap om alessandro aan een wereldwijd handelend concern te liëren: sinds 2012 kan de onderneming rekenen op ondersteuning en expertise van de gerenommeerde Zwilling Beauty- Group. Aan de sterke emotionele band tussen Silvia Troska en het merk alessandro doet deze stap echter niets af. En het succes blijft opnieuw niet uit: Vandaag de dag heeft alessandro jaaromzetten met zeven nullen, werken er meer dan 200 medewerkers en exporteert men naar meer dan 50 verschillende landen. Met het nieuwe hoofdkantoor in de Schwanenhöfen heeft de onderneming zijn vestigingsplaats van Langenfeld naar het hart van de Düsseldorfer fashionscene verplaatst. Silvia Troska heeft het in haar zakelijke loopbaan niet gemakkelijk gehad en heeft hard gewerkt voor haar succes. Het is een continu gevecht om zich in de door mannen gedomineerde zakenwereld als vrouw staande te houden. Zij moet zich steeds opnieuw bewijzen. Maar zij heeft een ijzeren wil, discipline en doorzettingsvermogen. Haar bedrijf heeft de economische crisis tot nu toe goed doorstaan en Silvia Troska blikt vol goede moed vooruit. Haar doel: zij wil ook buiten Europa wereldwijd de Queen of Nails worden. Er staat ons nog heel wat te wachten.


1989
Silvia Troska richt de alessandro GmbH Cosmetics gevestigd in Langenfeld op
1990
Soft Gel:
het wereldwijd eerste zuurvrije UV-gelsysteem komt op de markt
(Klik hier voor het gehele assortiment)
1991
180 kleurlakken en daarbij passende lipsticks:
het unieke assortiment van alessandro
1992
alessandro Club:
oprichting van een samenwerkingsverband van gecontroleerde instituten voor nageldesign
1993
Charisma UV:
patenteren van een apparaat voor Power-lichtuitharding met timer
en urenteller
(Klik hier voor het gehele assortiment)
1995
Pedix:
de wereldwijd eerste cosmetische voetverzorgingslijn wordt geïntroduceerd
(Klik hier voor het gehele assortiment)
 
1996
Sterren verhogen de naamsbekendheid:
RTL-presentatrice Birgit Schrowange wordt het campagne-gezicht van alessandro
1997
Professional Beauty Award:
de gerenommeerde prijs voor nageldesign en nagelverzorging gaat naar alessandro
Thermo Lift-therapie:
Silvia Troska verwerft de wereldwijde verkooprechten van het nieuwe anti-aging-proces.
Atlantis Anti Splisstherapie:
Voor het eerst kan nagelsplijten met behulp van een warmte-lasproces een halt worden toegeroepen
1998
Silvia Troska wordt door Veuve Clicquot tot vrouwelijke ondernemer van het jaar gekroond
alessandro ontvangt voor de tweede keer de Professional Beauty Award
NailControl-systeem: de eerste systeemverzorging voor nagels komt op de markt
1999
alessandro en haute couture:
bekende Parijse modehuizen zoals Dior
en Dolce & Gabbana vertrouwen
het nageldesign van hun modellen aan alessandro toe
2000-2002
aanhoudend succes: alessandro wordt voor de derde keer bekroond bij
de Professional Beauty
Awards
Hands!Up:
introductie van een handverzorgingslijn, die voor het eerst aandacht heeft voor alle verschillende huidtypes
(Klik hier voor het gehele assortiment)
Prix de Beauté:
Cosmopolitan prijst de verzorgingslijn Hands!Up
2004
Uomo:
ontwikkeling van een complete handverzorgingslijn voor de mannelijke klantenkring
 
2005
Nailbox:
patenteren van het eerste UV-apparaat voor de nagelmodellage dat gedimd kan worden:
Nail Spa:
de nieuwe complete systeemverzorging voor nagels
(Klik hier voor het gehele assortiment)
2006
Verona Poothpromoot de duurste nagel ter wereld, bezet met diamanten
2007
alessandro girls:
de eerste handverzorging voor meisjes wordt door Boris Beckers
dochter Anna voorgesteld
Great Lashes:
de nieuwe trend voor verlenging van de
wimpers, gepresenteerd door
Chiara Ohoven
Nail Couture:
het complete do-it-yourself pakket voor nagels
2008
Source:
de organische handverzorging exclusief voor studio's, spa's en hotels
Stiletto:
cosmetica voor sexy benen en voeten, gepresenteerd door Sonya Kraus
2009
Men Handcare:
Markus Schenkenberg promoot de nieuwe manicurelijn voor mannen
(Klik hier voor het gehele assortiment)
2010
Dream Cream:
La Toya Jackson presenteert de duurste handcrème ter wereld, 100 ml voor 169 euro in een met Swarovskikristallen versierde pot
(Klik hier voor het gehele assortiment)
 
2012
Jana Ina Zarella
presenteert de
gloednieuwe zomertrends voor nageldesign & handcare
Verkoop van het meerderheidsbelang in alessandro International aan de Zwilling J.A. Henckels AG
2013
Striplac: de eerste lak, die eenvoudig van de nagel kan worden losgetrokken, gepresenteerd door
Pamela Anderson
(Klik hier voor het gehele assortiment)
Verhuizing van Langenfeld naar de Schwanenhöfe in Düsseldorf
2014
Striplac mobile:
dankzij de Travel Lamp is de Striplac manicure nu ook onderweg mogelijk, gepresenteerd door Paris Hilton
(Klik hier voor het gehele assortiment)